Inställningar Cookies
Inställningar Cookies

Produkt

Solcellslykta Toulon Koppar

Öppen bordslykta av koppar. Lyktan har 1 LED-ljuskälla och drivs av solenergi. Fin lykta att ha framme på bordet under sommarkvällarna. 

Brinntid ca 5 timmar

479-89

Den här produkten är slut

X

Få e-post när varan åter är i lager


99,00 kr

Diameter Ø9cm
Höjd 13cm
Djup 9cm
Användningsområde Utomhus, IP44
Effekt 0.06W
Batteri 1st AA NiMH rechargeable, medföljer, brinntid ca 5h
Ljuskälla 1st ej utbytbara LED, medföljer
Sensor Twilight

Solcellslampor är en fantastisk utveckling för både miljön och plånboken. Det är en väldigt praktisk lösning i trädgårdar eller stugor där det inte finns någon tillgång till elektricitet. Med hjälp av solljuset laddar solplanelen upp det uppladdningsbara batteriet.

När mörkret faller tänds ljuset automatiskt tack vare den inbyggda ljussensorn. Lampan släcks sedan när det blir ljust eller när batteriet laddats ur. Något man ska tänka på är att vissa solcellslampor kräver en specifik vinkel för att laddningen verkligen ska bli effektiv. 

För att få ut så bra effekt som möjligt rekommenderar vi att man laddar batterierna i 24 timmar innan man börjar använda solcellslampan. Det går bra att ladda batteriet i en batteriladdare eller via solcellslampan. För att ladda via lampan låter man den vara påslagen under dagen och avstängd under natten i 3 dagar. Efter denna proceduren kommer den att ha gott om energi för att ge ett bra ljus. Om lampan någon gång börjar lysa svagt igen är det bara att upprepa proceduren. De uppladdningsbara AA-batterierna som medföljer är utbytbara.

Tänk på att placera solcellen så att den får så mycket solljus som möjligt under dagen för längsta batteritid.