Denna Integritets- och Sekretesspolicy gÀller omedelbart för nya anvÀndare och frÄn och med den 25 maj 2018 för befintliga anvÀndare. Denna Integritetspolicy ersÀtter alla tidigare versioner.

Omfattning och samtycke

Denna Integritetspolicy beskriver hur vi samlar in, anvÀnder, sparar, lÀmnar ut och skyddar dina personuppgifter. Den gÀller för Beslago.ses webbplats och applikationer dÀr det finns en hÀnvisning till denna Integritetspolicy, oavsett pÄ vilket sÀtt du fÄr Ätkomst till eller anvÀnder dem.

I denna Integritetspolicy anvĂ€nder vi begreppet “personuppgifter” för att beskriva information som direkt eller indirekt kan identifiera en fysisk person. Vi anser inte att personuppgifter omfattar information som har anonymiserats eller aggregerats pĂ„ sĂ„ sĂ€tt att den varken med hjĂ€lp av annan information eller pĂ„ annat sĂ€tt kan anvĂ€ndas för att identifiera en specifik fysisk person.

Genom att acceptera denna Integritetspolicy samtycker du till att vi fÄr samla in, anvÀnda, lÀmna ut och spara dina personuppgifter pÄ de sÀtt som beskrivs i denna Integritetspolicy. Vi kan komma att Àndra denna Integritetspolicy med 30 dagars varsel för befintliga anvÀndare. Vi kommer att publicera eventuella Àndringar pÄ denna sida. Vi kan dessutom komma att informera dig via e-post om det sker större förÀndringar av denna Integritetspolicy.

Webbplatser frÄn tredje part: Vissa sidor pÄ Beslago.ses webbplats innehÄller lÀnkar till webbplatser frÄn tredje part. Dessa webbplatser har egna integritetspolicyer och Beslago.se Àr inte ansvarig för deras verksamhet, inklusive men inte begrÀnsat till deras informationsrutiner. AnvÀndare som skickar information till eller genom dessa tredjepartswebbplatser bör granska integritetspolicyerna för webbplatserna innan nÄgra personuppgifter skickas till dem.

Personuppgiftsansvarig

El- och Fastighetsservice Ulf HÄkansson, Bankogatan 9, 256 56 Helsingborg, Sverige (nedan benÀmnt Beslago.se) Àr personuppgiftsansvarig. Beslago.se Àr ansvarigt för behandlingen av dina personuppgifter i enlighet med de principer som framgÄr av denna Integritetspolicy.

Insamling av personuppgifter

Om du registrerar ett konto eller genomför bestÀllningar sÄsom gÀst hos oss sÄ accepterar du att dela med dig av dina personuppgifter och samtycker till att den informationen kommer att överföras och lagras pÄ vÄra servrar i Sverige eller pÄ annat hÄll i vÀrlden, sÄsom i NederlÀnderna.

Vi samlar in följande typer av information, inklusive personuppgifter, för att ge dig möjlighet att anvÀnda och fÄ tillgÄng till vÄra webbplatser för att ge dig en personligt anpassad och bÀttre upplevelse och för marknadsföringsÀndamÄl.

Information som vi samlar in automatiskt

NÀr du besöker vÄr webbplats eller klickar pÄ annonser eller innehÄll, sÄ samlar vi automatiskt in information som skickas till oss frÄn din dator, mobila enhet eller annan enhet som anvÀnds för Ätkomst. Denna information kan endast knytas till dig personligen om du loggar in som en registrerad anvÀndare och omfattar: enhetens ID eller unika identifierare, geografisk plats, vilken sorts enhet som anvÀnds, data och anslutningsinformation, statistik om sidvisningar, trafik till och frÄn webbplatserna, hÀnvisande URL, annonsdata, IP-adress och standardmÀssig information frÄn webbloggar.

Information som du lÀmnar till oss

Vi fÄr samla in och spara sÄdan information som du uppger pÄ vÄra webbplatser eller som du lÀmnar till oss i samband med anvÀndning av vÄr webbplats. Detta omfattar:

  • Information som du lĂ€mnar till oss vid registrering av ett konto, inklusive e-postadress, telefonnummer, mobiltelefonnummer, kontaktinformation och postadress.
  • Ytterligare information som du lĂ€mnar till oss via sociala medier.
  • Transaktionsrelaterad information baserat pĂ„ dina aktiviteter pĂ„ webbplatserna sĂ„som köp och innehĂ„ll som du skapar eller som kan hĂ€nföras till ditt konto.
  • Information som lĂ€mnas i samband med diskussioner i forum, chattar, tvistlösning, korrespondens genom vĂ„ra webbplatser eller korrespondens som skickas till oss.

Information som vi samlar in frÄn andra kÀllor

Vi kan komma att erhÄlla eller samla in kompletterande information om dig frÄn tredje parter sÄsom sÀljarföretag, databyrÄer och dataleverantörer och lÀgga till den i vÄr information om dig. Detta kan omfatta demografisk information och navigationsinformation.

Informationsinsamling genom delning och registrering i sociala medier

Vi kan komma att erbjuda inloggningstjÀnster som innebÀr att du kan anvÀnda tredje mans inloggningsuppgifter för att fÄ Ätkomst till www.beslago.se och dÀrtill anknutna webbplatser. Vi kan Àven komma att erbjuda tjÀnster som gör det möjligt att dela information i sociala medier.

AnvÀndning av personuppgifter

VÄrt syfte med insamling av personuppgifter Àr att du ska fÄ Ätkomst till vÄra webbplatser, och/eller kunna anvÀnda vÄra tjÀnster, ge dig kundservice och relevant information om ditt konto och vÄra tjÀnster samt ge dig en sÀker, problemfri, effektiv och anpassad upplevelse. Genom att acceptera denna Integritetspolicy bekrÀftar du att vi fÄr anvÀnda dina personuppgifter för att:

  • Ge dig Ă„tkomst till vĂ„ra webbplatser och de tjĂ€nster och den kundservice som du begĂ€r.
  • Förhindra, upptĂ€cka och utreda bedrĂ€gerier, sĂ€kerhetsincidenter, potentiellt förbjudna eller olagliga aktiviteter.
  • Anpassa, mĂ€ta och förbĂ€ttra vĂ„ra tjĂ€nster, innehĂ„ll och annonser.
  • Kontakta dig, antingen via e-post eller via telefon för att lösa tvister, driva in avgifter, lösa problem med ditt konto eller vĂ„r webbplats eller för andra Ă€ndamĂ„l som tillĂ„ts enligt lag.
  • JĂ€mföra information för att kontrollera riktigheten och verifiera den med tredje man.

och med ditt samtycke:

  • Rikta marknadsföring till dig genom att skicka marknadsföringsmaterial om vĂ„ra produkter. Vi kan Ă€ven behandla dina personuppgifter för att skrĂ€ddarsy vissa anvĂ€ndarupplevelser för att bĂ€ttre matcha dina intressen.
  • TillhandahĂ„lla dig platsspecifika valmöjligheter eller erbjudanden om du vĂ€ljer att dela din platsinformation genom webbplatsen. Vi kommer att anvĂ€nda denna information för att öka webbplatsens sĂ€kerhet samt tillhandahĂ„lla dig tjĂ€nster sĂ„som annonsering, sökresultat och annat anpassat innehĂ„ll.
  • Svara pĂ„ dina önskemĂ„l, till exempel för att kontakta dig om en frĂ„ga du skickat till vĂ„r kundtjĂ€nst eller genom vĂ„ra omdömesapplikationer.

AnvÀndning av personuppgifter för marknadsföring

Med ditt samtycke som inhÀmtats i enlighet med tillÀmpliga regler och denna Integritetspolicy, sÄ kan vi anvÀnda dina personuppgifter för att:

Informera dig om vÄr webbplats och dess produkter.

Skicka riktad marknadsföring och reklamerbjudanden baserat pÄ dina meddelandepreferenser och individanpassa vÄr service och mÀta och förbÀttra vÄra annonser, baserat pÄ dina inköpspreferenser.

Vi sÀljer inte och lÀmnar inte ut dina personuppgifter till tredje man för marknadsföringsÀndamÄl.

Avsluta vÄr anvÀndning av personuppgifter för marknadsföring

Om du inte önskar erhĂ„lla marknadsföring och reklamerbjudanden frĂ„n oss sĂ„ kan du stĂ€lla in dina meddelandepreferenser pĂ„ din ”Mitt Konto”-sida, genom en lĂ€nk i webbplatsens footer eller i kommunikationen frĂ„n oss.

Du kan lÀsa vÄr Cookie-policy för mer information om hur du kan avböja att tredje mans cookies anvÀnds för annonsering.

Om du Äterkallar ditt samtycke för anvÀndning eller utlÀmnande av dina personuppgifter för andra ÀndamÄl som anges i denna Integritetspolicy, sÄ kan det innebÀra att vi inte kan fortsÀtta ge dig Ätkomst till vÄr webbplats och tillhandahÄlla kundservice som erbjuds vÄra anvÀndare och som tillÄts enligt denna Integritetspolicy.

UtlÀmnande av personuppgifter

Vi lÀmnar ut personuppgifter för att uppfylla rÀttsliga skyldigheter. SÄdan information kommer enbart att lÀmnas ut i enlighet med tillÀmpliga lagar och regler.

Vi delar med oss av dina personuppgifter till:

  • VĂ„ra betal- och leveranspartners sĂ„som Klarna, Postnord och DHL för att slutföra betalning samt leverera bestĂ€llda produkter.
  • Tillsynsmyndighet, polismyndighet, eller annan behörig tredje man, för att besvara frĂ„gor i samband med en brottsutredning eller pĂ„stĂ„dd olaglig aktivitet eller annan aktivitet som kan medföra ansvar för oss, dig eller tredje part. I sĂ„dant fall kommer vi, i den utstrĂ€ckning det Ă€r tillĂ„tet enligt tillĂ€mplig lag, att lĂ€mna ut sĂ„dan information som Ă€r relevant och nödvĂ€ndig för utredningen, sĂ„som namn, stad, postadress, telefonnummer, e-postadress, IP-adress.

Cookies, webb-beacons och liknande teknik

NÀr du besöker eller anvÀnder vÄr webbplats och kommunikationskanaler (sÄsom e-post), sÄ kan vi eller vÄra tjÀnsteleverantörer anvÀnda cookies, webb-beacons och liknande teknik för att lagra information i syfte att ge dig en bÀttre, snabbare och sÀkrare upplevelse och för annonseringsÀndamÄl. För mer detaljerad information om dessa tekniker, se vÄr Cookie-policy, till Cookiepolicy >>.

SkrÀppost, spionprogram och identitetsstöld Àr förbjudet

Vi och vÄra anvÀndare tolererar inte spam. För att rapportera relaterat spam eller e-post med förfalskad avsÀndaradress eller avsÀndaridentitet, vÀnligen vidarebefordra e-postmeddelandet till info@beslago.se.

Vi kan komma att automatiskt scanna och manuellt filtrera meddelanden för att söka efter skrÀppost, virus, phishing och annan skadlig aktivitet eller olagligt eller förbjudet innehÄll, men vi sparar inte permanent nÄgra meddelanden som skickas genom dessa verktyg.

Åtkomst, granskning och Ă€ndring av dina personuppgifter

Ditt lösenord Àr nyckeln till ditt konto. AnvÀnd unika siffror, bokstÀver och symboler och avslöja inte ditt lösenord för nÄgon annan. Om du skulle dela med dig av ditt lösenord eller dina personuppgifter till nÄgon annan, sÄ kom ihÄg att du Àr ansvarig för all aktivitet som sker pÄ ditt konto. Om du förlorar kontrollen över ditt lösenord, sÄ förlorar du kontrollen över dina personuppgifter och kan Ädra dig skyldigheter för ÄtgÀrder som vidtagits för din rÀkning. Du ska dÀrför omedelbart informera Beslago.se, och Àndra ditt lösenord, om ditt lösenord av nÄgon anledning har kommit i orÀtta hÀnder.

Du kan se, granska och Ă€ndra de flesta av dina personuppgifter genom att logga in pĂ„ webbplatsen. Du kan Ă€ndra dina personuppgifter i dina kontoinstĂ€llningar. Du mĂ„ste omedelbart uppdatera dina personuppgifter om de Ă€ndras eller Ă€r felaktiga. Du kan Ă€ven via ”Mitt Konto”, pĂ„ vĂ„r webbplats, fĂ„ tillgĂ„ng till vilka personuppgifter vi har sparat om dig. Du kan Ă€ven dĂ€r Ă€ndra dina Cookie-preferenser samt begĂ€ra att vi raderar ditt konto och dina uppgifter.

Överföring av personuppgifter

Vi sparar och behandlar dina personuppgifter pÄ vÄra servrar i Sverige och i NederlÀnderna och Ätar oss att tillhandahÄlla lÀmpligt skydd för dina personuppgifter dÀr sÄdan information överförs till en plats utanför EES.

Vi anvÀnder fysiska, tekniska och organisatoriska sÀkerhetsÄtgÀrder, i förhÄllande till mÀngd och kÀnslighet av personuppgifter, för att förhindra obehörig behandling, inklusive men inte begrÀnsat till obehörig Ätkomst, tillÀgnande och anvÀndning av, förlust, radering eller skada pÄ anvÀndarens personuppgifter. NÄgra av de sÀkerhetsÄtgÀrder som vi anvÀnder Àr brandvÀggar, kryptering av data och behörighetskontroller.

Avslutande av ditt konto och bevarande av personuppgifter

PÄ din begÀran och i enlighet med bestÀmmelserna i detta avsnitt, sÄ kommer vi att avsluta ditt konto och sÄ snart som möjligt ta bort dina personuppgifter. Radering av uppgifter kommer att ske baserat pÄ din kontostatus och i enlighet med tillÀmplig lag. Vi kan Àven komma att stÀnga eller inaktivera konton som inte anvÀnds.

Vanligtvis kommer personuppgifter hÀnförliga till stÀngda eller inaktiva konton att raderas eller anonymiseras sÄ snart som möjligt efter det att kontot har stÀngts eller inaktiverats. Vi kan komma att bevara personuppgifter hÀnförliga till stÀngda konton eller konton som inte anvÀnds om:

Vi har ett berÀttigat affÀrsintresse och inte Àr förbjudet enligt lag, sÄsom att driva in förfallna avgifter, hantera tvistlösning eller

Vi Àr skyldiga att behÄlla personuppgifterna för att uppfylla rÀttsliga skyldigheter sÄsom efterlevnad av lokal lagstiftning, bedrÀgeri- och penningtvÀttsbekÀmpning, eller för att vidta andra ÄtgÀrder som tillÄts enligt lag.

Under sÄdana omstÀndigheter kommer personuppgifterna att hanteras pÄ ett sÀkert sÀtt och endast sÄ lÀnge det Àr nödvÀndigt.

Dina rÀttigheter

Med förbehĂ„ll för de begrĂ€nsningar som följer av dataskyddslagstiftningen inom EES, har du vissa rĂ€ttigheter avseende dina personuppgifter. Du har rĂ€tt till tillgĂ„ng, rĂ€ttelse, begrĂ€nsning, invĂ€ndning, radering och dataportabilitet. VĂ€nligen kontakta oss om du vill utöva nĂ„gon av dessa rĂ€ttigheter. Om du vill begĂ€ra tillgĂ„ng till alla personuppgifter som vi har om dig, observera att fotolegitimation kommer att krĂ€vas för att bevisa din identitet. Om du har ett konto hos oss sĂ„ utför du din förfrĂ„gan via lĂ€nkar som finns under ”Mitt konto”, dĂ€r kan du bl.a direkt fĂ„ en PDF utskrift pĂ„ vilka uppgifter vi lagrar om dig.

Kontakta oss

Du kan kontakta oss online nÀr som helst. Om frÄgor inte besvaras online, sÄ kan du skriva till oss:

El- och Fastighetsservice Ulf HĂ„kansson, Bankogatan 9, 256 56 Helsingborg, Sverige.

Om du inte Àr nöjd med hur vi hanterar dina frÄgor har du rÀtt att lÀmna in ett klagomÄl hos tillsynsmyndigheten för dataskydd i ditt land.